Instagram: Úprava fotek a pomocné aplikace


V dnešním článku bych vám ráda představila aplikace, ve kterých ráda upravuju fotky, ale i jiné aplikace, které mi umožňují lépe a naplno používat Instagram. Pokud vás tedy zajímá, co za aplikace používám, rozhodně čtěte dál a nezapomeňte se se mnou na konci článku v komentářích podělit o vaše oblíbené a často používané aplikace.

Hned na začátek zmíním dvě aplikace, které využívám k úpravě fotek a bez kterých si to už ani neumím představit. Jedná se o hodně známé a oblíbené aplikace, takže nejspíš nebudete moc překvapení.

Jako první většinou, ale ne nutně, upravuji v aplikaci Snapseed, která je volně ke stažení zdarma. Aplikaci nejčastěji používám k doladění jasu, kontrastu, atmosféry, světla a stínů. Občas také využiju nástroje štětce k zesvětlení tmavých ploch. V nástrojích také najdete velice povedený textový mood, který se určitě někdy bude hodit.

Fitry přidávám v aplikaci VSCO, která ve free verzi nabízí několik základních filtrů, je tu však možnost ostatní filtry si dokoupit. Já osobně jsem si velice oblíbila efekt A4, A5 a ACG. Je třeba si však uvědomit, že uceleného a pěkného feedu nedosáhnete jen pomocí toho, že na všechny fotky budete používat stejný filtr. Každá fotka vznikla na jiném světle a zobrazuje jinak barevné věci, proto je třeba pro každou fotku filtr upravit a např. ho nepoužívat v 100% krytí.


Když už je řeč o dokonalém feedu, který je snem nejednoho uživatele Instagramu, je vhodné zmínit aplikace, které vám k tomu dopomohou. Já osobně mám zkušenosti s aplikacemi UNUM a Preview. Tyhle šikovné aplikace vám umožní rozvrhnout si budoucí feed tak, aby byly posty v řadě i sloupcích sladěné. Rovněž vám poskytnou základní statistiky o vašem účtu - ukážou vám např. jaké hashtagy mají pro vaše posty největší prospěch a kdy je pro vás nejlepší čas přidat nový příspěvek, aby se mu dostalo zasloužené a plné pozornosti. Hodně dlouho jsem používala UNUM, ale teď již několik týdnů používám Preview. Každá aplikace má svá pro a proti. Je třeba je obě vyzkoušet a rozhodnout se, jakou chcete využívat. Obě aplikace jsou zdarma ke stažení v základní verzi, se kterou se dá, ale skvěle vystačit.

Každý více či méně používá na Instagramu story. U některých účtů jsou story více sledované než samotné profily a to by nebyla naše mladá generace, aby nedotáhla story na další úroveň. Takže pokud vás občas zaráží, jak někteří bookstagrammeři zvládají dělat ze story velkolepou podívanou a chtěli byste zkusit něco podobného, jsou tady tři aplikace, o kterých vím a které vám pomůžou se k tomu přiblížit.

Není na škodu kromě samotného screenshotu umět natočit i svou obrazovku, protože někdy třeba chceme poslat kamarádovi tutoriál jak si přenastavit vyzvánění a nebo chceme sdílet oblíbené hudební video. Ať už chcete sdílet video vaší obrazovky za jakýmkoliv účelem, poslouží vám k tomu aplikace Record it! Bohužel si nejsme jistá, zda je aplikace dostupná i pro Android, ale určitě najdete obdobnou verzi pro svůj telefon.

Občas je video delší a tak vám skvěle poslouží aplikace CutStory, která vám umožní mít více za sebou souvislých story, které na sebe budou přímo navazovat, protože není nic horšího než useklé a nedomluvené story. Přiznejme si těch 15 sekund je hodně málo a jeden aby mluvil rychlostí světla. Aplikace je zdarma ke stažení.

Hype Type je aplikace, která vám umožní vkládat do story text, hudbu a efekty. S touhle aplikací se teprve učím, ale jsem s ní celkem spokojená. Aplikace je dostupná zdarma v základní verzi a skvěle se hodí, pokud chcete vytvořit upozornění na nový příspěvek či článek.


Tip na závěr: Pokud si nejste jisti samotným focením, doporučuji vám prohlédnout si návody a rady od Mango Street - skupiny fotografů, kteří ukazují, že focení je celkem hračka, když znáte správné zásady a víte, čemu se vyvarovat. Tak třeba pro začátek "3 Styling Tips to Make Your Instagram Photos Not Suck"...




Komentáře

Popular Posts