Storki by Humbook


Humbook letos nezahálel a přispěl čtenářům novou aplikací Storki, která jím umožní psát a číst tzv. chat fiction, tedy příběhy všech žánrů ve vizualizaci sms zpráv či chatové konverzace. Pokud jste se narodili v devadesátkách, jistě vás neminul trend následujícího desetiletí, kdy chat fiction byl denním chlebem geeků, literárních nadšenců tehdejší filmové mainstraimové mašinérie a obyčejných fangirls jako jsem byla já. Bylo jedno jestli jste si psaním s kamarády zahltili icq a nebo použili veřejné chatovací místnosti různých impulzivně vzniklých domén. Byl to způsob jak změnit již zažité příběhy z knih a televizních obrazovek a nebo naopak prohloubit jednotlivé linie vztahů a zápletek oblíbených hrdinů.

Chat fiction proniká i do dnešní literatury, ať už formou obyčejného "esemeskování" mezi Eden a Tylerem z trilogie Dimily, či tajného chatu na síti vesmírných lodí, které se později stali součástí důkazních materiálů obsažených v tajných dokumentech nazvaných Illuminae. Někteří autoři však zašli ještě dál - Love, Rosie od Cecelie Ahern je psáno celé formou zpráv.

Storki je aplikace pro každého - číst tak můžete příběhy svých kamarádů a oblíbených blogerů a oni mohou číst zase ty vaše. Rozhodně sledujte hashtagy #storkiappka #ctustorki a #pisustorki, aby vám nic neuniklo. Aplikace je dostupná ke stažená na Google Play a na App Storu. HumbookFest má v programu také Storki workshop, který můžete navštívit a lépe se seznámit s aplikací. Základní informace o aplikaci naleznete na oficiální stránce humbooku pod tímto odkazem: https://humbook.cz/storki

Komentáře

Okomentovat

Popular Posts