Jen jedna série

Občas není čas ani chuť na to sledovat seriál, který má už kdo ví kolik sérií. Někdy se hodí mít po ruce seriálovou jednohubku, která má málo epizod. V článku Vám představím hned pět seriálů, které tohle kritérium splňují a myslím, že každý si přijde na své.


You, Me and the Apocalypse

Tenhle britský humorný skvost s námi byl jen jednu sérii, což je neuvěřitelná škoda. Stručně řečeno, vědci se přepočítali a naší zemi má zasáhnout kometa. Jinými slovy blíží se apokalypsa a my diváci můžeme sledovat, jak se různí lidé po celém světě začnou chovat. Miluji například scénu, kdy žena s miminkem přijde do banky s tím, že její manžel zmizel a ona neví jak zaplatí splátky a náš hlavní hrdina řekne, že to nevadí, že je o to postaráno (ženě nedochází, že je opravdu konec světa a on ji chce ulehčit od zbytečné starosti, která postrádá se stoprocentně jistou apokalypsou smysl). Nutno podotknout, že pobočka je obsazena bezdomovci, které náš hrdina pozval dovnitř a nakrmil je jídlem, co mu tam ve velkém nosí jeho matka. To je, ale jen jeden příběh. Máme tady taky duchovního s řádovou sestrou, kteří se snaží podrýt autoritu všech potenciálních mesiášů. Matku, která šla do vězení místo svého syna hackera. Šíleného hackera s "dívčím" jménem Ariel a další. Pokud máte rádi filmy jako je Láska nebeská, Na sv. Valentýna a Šťastný nový rok, či máte rádi multikulturnost seriálu Sense8 a hledáte něco pro zasmání s kouskem dramatu You, Me and the Apocalypse je něco pro Vás, protože všichni v seriálu, i když jsou třeba z různých koutů světa, jsou nějakým způsobem propojení. Jak? To musíte zjistit sami.



Flesh and Bones

Knihomolové pozor, hlavní hrdinka téhle show Vám možná padne do noty právě proto, že její "únikové zavazadlo" obsahuje převážně knihy. Když se to vezme kolem a kolem, tak seriál je teoreticky retellingem jedné knihy z jejího kufru. Možná, ale moc předbíhám. Hlavní hrdinka na začátku utíká, nevíme před čím přesně a zároveň se jí vlastně ani nedivíme. Možná taky utíká za něčím? Pokud se vám líbil film Černá labuť s Natalií Portman v hlavní roli, určitě tomu dejte šanci. Pokud se Vám Černá labuť nelíbila, přesto ale máte rádi temnější příběhy a fascinuje Vás balet, dejte tomu šanci. Na závěr k Flesh and Bones dodám: Myslím, že se říká o Jarmarku marnosti, že ani jednu postavu nebudete mít rádi. No, tady nejspíš taky ne.


Guilty

Po jedné pařbě v studentském bytě se najde tělo. Jedná se o jednu, ze tří spolubydlících, které byt obývají. Najít vraha, ale bude těžké, když chybí kousky ve skládačce. Jasně, ty kousky chybí vždycky a detektivové je musí najít, aby odhalili vraha, jenže tady není jen vrah. Za oponou se pohybuje stalker, pasák, člen královské rodiny a teroristická skupina a na konci možná bude o pár těl víc. Počáteční "najdi tatínka dítěte a najdeš vraha" asi nebude tak jednoduché. Navíc miluji situaci, kdy je detektiv vydírán britskou královskou rodinou, aby nehledal vraha, ale našel prostě někoho na koho to lehce hodí. Bonusové body za to, že jsem až do konce neuhodla vraha.


Containmet

Tahle série mi zlomila srdce. V Atlantě vypukne smrtelná epidemie a je nutné vyhlásit karanténu. Pokud jste viděli Simpsonovi ve filmu, jistě si pamatujete na kupoli. Možná někdo bude znát i Pod kupolí od Kinga. Nevím proč, ale tohle přirovnání mě napadne vždy, když někomu povídám o seriálu Containment. Tady kopule sice není, ale nějaké to ohrazení a zdi se najdou. Plus pár odstřelovačů, kdyby chtěl někdo ven a možná i dovnitř. Sledujeme hned několik lidí, kteří v karanténě zůstali. Například učitelku s její třídou, policistu, těhotnou dívku, starý manželský pár, dvě vědkyně,... Konec je hořkosladký a všechno není tak jak se může na první pohled zdát.


Eyewitness

Předem bych ráda upozornila, že tenhle seriál není pro homofobiky. Dva mladíci se stanou svědky vraždy. Kvůli hrdosti jednoho z nich oba mlží. Jenže pak po nich vrah začne jít. Vím, že závěrečná myšlenka, která mě po konci show napadla byla, že je to vlastně celé příběh o různých formách lásky. Máme tady homosexualitu, mateřskou lásku, sourozeneckou lásku a pedofílii. Tenhle seriál je asi jako jediný bez jakéhokoliv cliffhangeru. Celé je to zakončené a čekají nás vesměs u všech happyendy.

Co Vy a seriály o jedné sérii? Znáte některý ze z výše jmenovaných?

Komentáře

  1. Flesh and Bone jsem videla... odmala me fascinuje svet baletu :-) a libilo se mi to... + krasna znelka

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek!
    Zase jsem si doplnila watchlist. :) Ještě štěstí, že seriály mají jen jednu sérii. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Z týchto seriálov som videla jedine Eyewitness, čo bolo úplne skvelé podľa mňa, pri väčšine epizód som ani poriadne nedýchala :D
    A o Guilt som už počula, ale potom som na to zabudla, takže si to teraz poznačím, aby som vedela, čo pozerať keď budem chcieť niečo krátke.

    http://book--hoarders.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Popular Posts